reklama

Srovnání parlamentních webů

Švýcarsko - Na stránkách švýcarského Spolkového shromáždění najdete podrobné informace o poslancích, aktuální zprávy, ale i řadu historických statistik. Samozřejmostí je virtuální prohlídka budovy.

Německo - Web německého Bundestagu připomíná zpravodajský server. Objevují se pravidelně aktualizované zprávy a komentáře zákonů, parlamentní televize vysílá přenosy ze zasedání i diskuse s politiky.

Česká republika - Úvodní strana českého parlamentu je stručná. Návštěvník na ní najde pouze devět odkazů. K dalším informacím se musí propracovat. Často velmi složitě, mnohdy bez úspěchu.

Slovensko - Stránky slovenské Národní rady jsou oproti tomu informacemi nabité. Občan na nich najde například statistiku o absencích poslanců či údaje o jejich zahraničních cestách. Samozřejmostí je parlamentní televize s archivem.

Velká Británie - Britský parlamentní web musí splňovat přísné nároky na srozumitelnost. Každý odkaz je proto rozveden v kratkém popisku, každý odborný termín vysvětlen. 

USA - Na webu amerického Kongresu můžete pomocí jednoduchého formuláře napsat svému kongresmanovi, nebo si dokonce objednat e-mailové zpravodajství o jeho hlasování.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama