Zraněná Sáblíková: Chci jet pětku

ČTK
19. 2. 2006 15:01
Turín - Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková má zdravotní problémy a pravděpodobně se na olympijských hrách v Turíně nepředstaví na trati 1500 metrů. Na své hlavní pětikilometrové trati by však osmnáctiletá juniorská světová rekordmanka, která obsadila v závodu na 3000 metrů sedmé místo, příští týden v sobotu neměla chybět.

Sáblíková má problémy již několik dnů, dva dny se proto na ledové ploše oválu Lingotto vůbec nepřipravovala. "Před třemi dny
ji na konci tréninku, v momentě, kdy už jela pomalu, píchlo ve svalu a od té doby má problémy," řekl ČTK trenér Petr Novák.

O zlepšení stavu Sáblíkové se momentálně stará fyzioterapeut Pavel Kolář, podle kterého jde o následek dřívějšího zranění. "Jedná se o svalové zranění, prý přitahovač," uvedl trenér. 

Dnes však na tom byla rodačka z Nového Města na Moravě už přece jen lépe a zkusila poprvé trénovat. "Ještě to není ono, ale
lepší se to. Udělám vše pro to, abych pětku jela," řekla Sáblíková ČTK.

Na pětikilometrové trati patří mezi medailové adeptky, na nedávném mistrovství Evropy v této disciplíně dosáhla nejlepšího času a porazila i favorizovanou Němku Claudii Pechsteinovou. 

Sáblíková by měla v Turíně startovat ještě na tratích 1500 a 5000 metrů. Kratší závod je na programu ve středu, její hlavní
disciplína o tři dny později. Trenér ji dnes přihlásil i na patnáctistovku.

"Martina určitě bude chtít jet, pokud to půjde. Nebudeme ale nic riskovat, a pokud to nebude dobré, odhlásím ji. Stejně měla být patnáctka jen součást tréninku na pětku," řekl Novák, podle kterého může jeho svěřenkyně ve středu atakovat osmnácté místo. 

Vlajkonoška české výpravy při olympijském zahájení má problémy s pravou nohou zejména v zatáčkách. "Věřím ale, že sval
vydrží, natržený by neměl být. Na start bych se postavila i s jednou nohou," řekla odhodlaně Sáblíková.

 

Právě se děje

Další zprávy