Stümpel nebyl v zápisu a zápas nedohrál

ČTK
19. 2. 2006 19:34
Turín - Pouze jednu třetinu odehrál v dnešním duelu mezi slovenskými hokejisty a Kazachstánem na olympijských hrách v Turíně útočník Jozef Stümpel. Poté švýcarský rozhodčí Danny Kurmann hráče Floridy ze střídačky vykázal, protože Stümpelovo jméno chybělo v zápise o utkání. 

"Asi byly dvě soupisky. To byla ta chyba," řekl Stümpel novinářům poté, co se převlékl do civilu. Slováci měli štěstí, že zkušený útočník nedal gól, neboť Kurmann by ho nemohl uznat. "Doufám, že příště již odehraji celý zápas," usmál se slovenský útočník, který do předešlých zápasů nezasáhl ze zdravotních důvodů. 

Původně neměl hrát ani dnes, ale po rozbruslení došlo ke změně, na kterou již vedení týmu nestihlo zareagovat. "Jednalo se
o technickou chybu. Na jednom zápise (Stümpel) byl, na druhém ne," řekl kouč František Hossa. Slováci si pravděpodobně spletli
předzápasovou soupisku a zápis. 

Celou záležitost kolem Stümpelova startu v utkání bral slovenský trenér s klidem. "Takové věci se stávají," uvedl Hossa. Slovensku by za dnešní chybu neměl hrozit žádný trest. Podobný omyl se stal na loňském mistrovství světa Kanadě, která nasadila do utkání proti Švédsku útočníka Scotta Walkera, jenž zápas také nedokončil. Hráč Nashvillu před MS nastoupil neoprávněně i v přípravném duelu v Praze proti Česku.

 

Právě se děje

Další zprávy