Česká štafeta žen doběhla šestá

SportPlus, ČTK
18. 2. 2006 10:35
Pragelato - V olympijské štafetě v běhu žen na 4x5 km skončilo české kvarteto ve složení Balatková-Erbenová, Rajdlová, Janečková, Neumannová šesté. Zvítězilo družstvo Ruska, na druhém místě dojely Němky, třetí příčku obsadila štafeta Itálie.
Jevgenia Medveděvová-Abruzovová finišuje pro ruské zlato ve štafetě na 4x5 km.
Jevgenia Medveděvová-Abruzovová finišuje pro ruské zlato ve štafetě na 4x5 km. | Foto: ČTK/AP

O výsledku závodu rozhodl poslední úsek, v němž nedala Ruska Medveděvová soupeřkám šanci a do cíle dorazila se slušným náskokem.

Závod jsme sledovali on-line zde

Souboj o stříbro patřil Němkám díky Künzelové, která se otřepala z krize a v závěrečném spurtu překonala domácí Italky i Švédky, na které zbyla nepopulární čtvrtá příčka.

Ještě větší zklamání prožívaly žhavé favoritky na olympijský triumf Norky, jejichž rezignovaná finišmenka Marit Björgenová obsadila páté místo.

Za slušnou šestou příčku mohou české běžkyně vděčit především skvělému výkonu Kateřiny Neumannové.

Štafetu přebírala na hranici první desítky, ale díky výbornému výkonu se v závěru svého úseku dotáhla až na šestou Finku, kterou také dokázala předehnat.

Výsledky:
Ženy - štafeta 4x5 km:

1. Rusko (Baranovová, Kurkinová, Čepalovová, Medveděvová) 54:47,7, 2. Německo (Böhlerová, Bauerová,  Sachenbacherová-
Stehleová, Künzelová) -10,0, 3. Itálie (Follisová, Paruzziová, Confortolaová, Valbusaová) -11,0, 4. Švédsko -12,6, 5. Norsko -34,1, 6. ČR (Erbenová, Rajdlová, Janečková, Neumannová) -58,6, 7. Finsko -1:08,1, 8. Ukrajina -1:48,6, 9. Francie -1:53,7, 10.
Kanada -2:02,1.


 

 

Právě se děje

Další zprávy